Khoesaan is een jong safari bedrijf dat sinds 2007 safari-reizen organiseert naar zuidelijk Afrika.

Khoesaan is de verzamelnaam voor de Khoikhoi- en Sanbevolkingsgroepen van zuidelijk Afrika. Dit zijn stammen van jagers en verzamelaars die al sinds 40.000 jaar Afrikaanse woestijngebieden bewonen zoals in Botswana, Namibie en Zuid Afrika.
Khoesaan staat voor de oorsprong van Afrika, voor diep respect voor de Afrikaanse bodem en de bewoners, voor haar adembenemende landschappen en natuur en de pure beleving daarvan. De missie van Khoesaan is om geïnteresseerde mensen uit Europe hiermee kennis te laten maken. Vanuit de basislocatie nabij Okahandja in centraal Namibië is bijna elke denkbare bezienswaardigheid in zuidelijk Afrika bereikbaar. En pas op, bij het reizen door de Afrikaanse natuur wordt u snel gepakt door het oergevoel van dit continent, de schoonheid daarvan is overweldigend en maakt uw hart een “Afrikaner hart”.

Namibië en ook Zuid Afrika en Botswana zijn landen van uitersten. Zo vind je hier ’s werelds droogste plekken in de Kalahari woestijn mar de natste plekken van zuidelijk Afrika in de Okavango delta. Adembenemende landschappen met daarbinnen een weergaloze diversiteit. Diepe ravijnen, uitgestrekte zoutpannen, ’s werelds hoogste duinen, buitenaardse rotsformaties, vulkaankraters met diameters van meer dan 25 kilometers, wisselen elkaar af in een eindeloos landschap. En dit landschap gaat naadloos over in een lucht met kleurrijke zonsondergangen en ’s nachts, een hemel met heldere sterren en melkwegstelsels.

Dit is de achtergrond voor grote kuddes antilopen als Koedoes, Oryxen en Springbokken, maar ook Zebra’s, (woestijn)Olifanten, Nijlpaarden, Kaapse Buffels, Krokodillen en talloze vogels, in Namibië leven alleen al 630 verschillende soorten. Daarnaast leven er talloze andere dieren op de uitgestrekte vlaktes, waaronder roofdieren zoals Leeuwen, Cheeta’s, Hyena’s en luipaarden. En aan de kust vindt men o.a. Zeeleeuwen, Pinguïns, Pelikanen, Dolfijnen en Walvissen. In deze wereld heb je meer dan 300 zonnedagen per jaar en een prettig warm en droog zomers klimaat. Dit is het palet waarop je in overleg met Khoesaan Safari’s een reis samenstelt.

Kiezen voor een bepaald safaripakket of met het mengen van mogelijkheden waarmee je een safari gaat beleven zoals een safari hoort te zijn. Alles is hierin mogelijk. En altijd veilig en comfortabel. Een droom!

Khoesaan werkt ook aan de ontwikkeling van land en tuinbouw in zuidelijk Afrika.