Zuidelijk Afrika en dan vooral Namibië en Botswana lenen zich uitstekend om lange tochten te maken met stoere 4×4 aangedreven terreinwagens.

auto1Een tocht bijvoorbeeld door alleen droge rivierbeddingen behoort tot de mogelijkheden. Met zo nu en dan een klein stukje ‘gravelroad’ voor de aansluiting zijn er tochten te maken van wel 2000 kilometer echt “off the road”.

En 4×4 rijden kan iedereen leren, bij het acclimatiseren op het basisverblijf een guestfarm nabij Okahandja krijgt een ieder een brede cursus in de praktijk. En daarna op pad! Of eigenlijk zo snel mogelijk van het pad af…

auto2De lengte van de reis kan variëren van enkele dagen tot enkele weken. En indien gewenst langer. Vooraf wordt de route uitgezet en er wordt afhankelijk van het aantal deelnemers gereden in twee of meer terreinwagens. De terreinwagens zijn uitgerust met een zeer complete kampeeruitrusting en zijn voorzien van een diepvries cq koelkastje.

Dit maakt het mogelijk om ’s avonds aan het eind van de tocht de heerlijkste maaltijden te bereiden met vanzelfsprekend het heerlijkste “braaivlees”.

auto3Geslapen wordt er in veilige en comfortabele dak-tenten. Maar er kan ook van lodge naar lodge getrokken worden of beide.

De auto’s brengen je op plekken waarvan je je afvraagt of daar ooit eerder mensen waren.
Daar je bivak opslaan, heerlijk te eten en nagenieten bij het vuur en dan vanuit de dak-tent naar de sterrenhemel kijken tot je in slaap valt…auto4