Die Groot Trek (de grote trek) is de naam van de tocht van zo’n 12.000 Nederlandstalige Afrikaner boeren, die vanaf 1835 emigreerden uit de door de Britten geannexeerde Kaapkolonie naar het binnenland van Zuid-Afrika om hier hun eigen onafhankelijke Boerenstaten te stichten.

De Grote Trek is een cruciaal onderdel van de geschiedenis van Zuidelijk Afrika dat een aanzienlijk deel van de cultuur, topografie en demografie van het hedendaagse Zuid-Afrika verklaart. Het ligt aan de basis van vele historische republieken zoals Zuid-Afrika, Oranje Vrijstaat, Natalia en steden als Pretoria, Bloemfontein en Pietermaritzburg. Daarnaast is hiermee de basis gelegd voor de Boerenoorlogen. In later tijd trokken boeren vanuit zuid Afrika door naar het noordelijk gelegen Namibië, Botswana en ook het toenmalige Rhodesië.

Die groot Trek staat symbool voor de rondreizen die Khoesaan Safari’s organiseert. De basis van deze reizen wordt gevormd door de pure beleving van de indrukwekkende landschappen, de ongerepte natuur, de historie en cultuur van Namibië. Bij het samenstellen van de rondreis is de beschikbare tijd bepalend voor de inhoud van het programma. Afstanden hebben in Namibië een andere dimensie dan in Europa, een afstand van 3 à 400 kilometer vergt snel een halve dag tot een dag met de auto. Het wegennet is, overigens goed te noemen. De  enkele hoofdwegen zijn van asfalt, de meeste wegen bestaan uit redelijk tot goed onderhouden “gravel roads”.

Namibië is groot en uitgestrekt en heeft heel veel bezienswaardigheden. In centraal/zuidelijk Namibië ligt de Sossusvallei met Death Valley en de Rode Duinen. In het zuiden de Fish River Canyon en in het noorden vind je Etosha. En daar tussen in liggen talloze bezienswaardigheden, sommige met bekende namen en sommige om zelf te ontdekken!! Sossusvlei Death valley Fish river Canyon Etosha En echt alles is de moeite waard om te bezoeken en om zelf te ontdekken. In dit grote land vindt u veel verschillende bevolkingsgroepen, zoals de Himba, Herero en Bushmen. Khoesaan heeft diverse voorbeeldreizen om u kennis te laten maken met een groot gedeelte van deze diversiteit. U kunt hierover lezen in de reiservaringen van eerdere gasten.

Voor u maken wij veel liever een reis op maat die volledig op uw wensen aansluit. Geeft u aan ons door wat u graag wilt zien, wilt beleven en hoeveel tijd u daarvoor vrij kunt maken, dan maken wij een pakket op maat. Reizen, beleven en relaxen wordt hier in de juiste verhouding bijeengebracht.