vogels1Vogels vormen in het Afrikaanse continent een verhaal apart. Afrika telt meer dan 1.200 soorten vogels. Daarvan worden er alleen al in Namibië zo’n 620 aangetroffen en in Botswana ruim 500. De aanwezigheid van de vogels is sterk gebonden aan de seizoenen, vooral het regenseizoen (medio december tot medio maart) dat de extra insecten meebrengt worden de meeste vogels aangetroffen.

Het bijzondere van de vogels in Namibië is dat er regelmatig niet eerder waargenomen soorten worden aangetroffen. En met de sterk wisselende klimaten en landschappen van Namibië is er altijd sprake van een grote variëteit aan vogels.

vogels2Op het basisverblijf een guestfarm nabij Okahandja zijn talloze mogelijkheden voor “birdwatching”. Zo is er een drinkplaats nabij de lapa waaraan dagelijks talloze vogelsoorten een bezoek brengen om zich te laven en te wassen. Hier kun je vanuit de luie stoel de mooiste waarnemingen doen en deze vastleggen op foto en film. Daarnaast zijn er diverse schuilhutjes van waaruit vogels en vanzelfsprekend ander wild gespot kunnen worden.

Adembenemend zijn voorts de wandelingen “kuier” onder begeleiding van een ervaren gids bij zonsopkomst. Hier maak je het ontwaken van de natuur en dan vooral de vogelwereld mee.