Namibië is een land met een paarden historie. De vroegere “voortrekkers” en eerdere ontdekkingsreizigers reisden met paard en wagen en bedwongen enorme afstanden in het zadel. In de laatste “Boeren -oorlog” dreven de boeren op hun taaie paarden de Engelse soldaten tot wanhoop. Zij verplaatsten zich in de nacht over ondenkbare afstanden en waren lange tijd ongrijpbaar, zo hielden ongeveer 80.000 boeren vier jaarstand tegen ruim 350.000 Engelsen. Een afgeleide van deze manoeuvres zijn de hedendaagse “Endurence rides”.

paardenEn in dit land één zijn met de adembenemende omgeving en landschap. En het landschap bedwingen op de rug van een volbloed Arabier en de omgeving delen met mee galopperende gazelles zoals Gemsbokken en Koedoe’s…
Een droom? … dat is de paarden safari van Khoesaan.

Het basisverblijf is op een guestfarm nabij Okahandja.
Het programma kan naar eigen wens worden ingevuld. Om te beginnen kunnen vanaf Een guestfarm nabij Katjapia prachtige ritten gemaakt worden waarbij eerst gewend kan worden aan de paarden en aan het buiten rijden. Want hier beleef je de buitenrit in de breedste zin van het woord. In een uitgestrekt savanne landschap tussen acacia bossen door, galops van vele kilometers lang, door rivierbeddingen en over wildpaden. Een drankje voor ruiter en paard onder een kameeldoornboom van 1000 jaar oud en terug op de guestfarm lekker ontspannen onder de Lapa en je eerste Afrikaanse ruiterervaring met elkaar bespreken.

paarden2Er kunnen ook tochten te paard van farm naar farm worden gemaakt. Ook kan onderweg gekampeerd worden waarbij aan het eind van de dag een geschikte kampplaats wordt gezocht, de paarden worden verzorgd en de kampplaats wordt ingericht. Bij het kampvuur genieten van de “sundowner” en heerlijk eten van het lekkerste vlees op de braai en de evenzo lekkere Namibische kost. Heerlijk slapen in een tent en de volgende dag weer een ander avontuur.
Zo beleef je Afrika zoals dat 100 jaar geleden werd beleefd!